Beter Coachen+

Coach mentaal

Je bent een teaching professional met ambitie. Je werkt met wedstrijdgolfers van handicap 18 tot scratch of beter. In je opleiding lag de nadruk op technische instructie, maar je rol wordt steeds breder en complexer. Je hebt je verdiept in de mentale factoren en soms gewerkt met sportpsychologen / mentale trainers. Het is aan jou om de mentale componenten te integreren in jouw coachingsfilosofie. Jij staat dagelijks met de spelers op de mat / baan. Wij bieden achtergrondinformatie, praktische methodes en concrete voorbeelden zodat jij dit vol vertrouwen kunt toepassen in je werk. Ook kun je 5 Golf Metrics accounts inzetten om je spelers hun Strokes Gained statistieken te laten bijhouden.

Word Pro Member voor €17,95 per maand en krijg direct toegang tot al onze Skills & Drills en Coach Kennisbank artikelen. De Golf Metrics accounts en voordeeltarieven zijn binnen 3 werkdagen actief.

Coach geeft een technische aanwijzing

Stilstand

Heb je het gevoel dat je vastloopt in je ontwikkeling omdat spelers / ouders:

Vooruitgang

In het werken met mensen heb je te maken met gedrag. Wil jij nog beter / duurzamer:

Coach legt vriendelijk een hand op de schouder

Beter Coachen

Perfectie zul je nooit bereiken, maar je kan er wel naar streven. Ontwikkel jezelf. Daarvoor is het nodig om buiten je comfortzone te gaan zonder in je paniekzone terecht te komen. Daartussen zit de leerzone. Stap voor stap telkens een beetje beter worden. Als coach neem je beslissingen in het moment. Er is niet altijd voldoende  tijd om afwegingen te maken. Dat maakt het belangrijk om een goed basisplan te hebben en zo nu en dan te reflecteren op je gemaakte keuzes. Stel je voor dat je daar de komende vijf jaar wekelijks een uur de tijd voor neemt en vergelijk dat met een scenario waarin je dat niet doet. Hoe anders ziet jouw toekomst er dan uit?

GolfMetrics

Het spelerplan

We willen ook objectieve informatie hebben. Dit is de + in het Coach Member + lidmaatschap. Met de GolfMetrics app kunnen spelers in 10 min. per ronde hun strokes gained statistieken bijhouden. Met het Beter Coachen Pro Member + abonnement krijg je 5 accounts voor jouw spelers. Je maakt per speler een plan waarin je het langetermijndoel (4 jaar) vertaalt naar de seizoensdoelen en uiteindelijk naar de doelstelling voor de komende training. Technisch, tactisch, fysiek, mentaal en sociaal. Vanuit die structuur kun je schakelen waar nodig.

Coach Kennisbank

De meest essentiele kennis voor jou als coach, binnen handbereik. Met de Skills & Drills datase heb je alle vaardigheden en oefeningen voor spelers tot je beschikking. In de Coach Kennisbank staan artikelen over plannen, periodiseren, persoonlijkheid, communiceren, motorisch leren, gedragsverandering en nog veel meer. Specifiek toegespitst op jou als golfcoach. Ook hier is de info gerangschikt op basis van veelgestelde vragen en een up-to-date overzicht van essentiële thema's. Wij duiken in de literatuur en verwerken dit tot kernpunten en aanbevelingen. Doe een verzoek!

Pro Member + tarieven

Voor alle Beter Coachen Pro Members + hebben we exclusieve mogelijkheden en tarieven ter ondersteuning van het zelfstandig mentaal coachen.

 • Een gratis Kennismakingsgesprek (€25,-)
 • Deelname aan Golfpro Intervisie bijeenkomsten geen €40,- maar €30,-
 • Coaching op Afstand, mailen of (beeld)bellen per 20 min. geen €33,- maar €23,-
 • Persoonlijke kortingscode voor jouw leerlingen van 10%

Beter Coachen +

Coach mentaal
17 95 Per Maand
 • Skills & Drills database (€2,95 per maand)
 • 5 GolfMetrics accounts ($350 per jaar)
 • Coach Kennisbank (€9,95 per maand)
 • Kennismakingsgesprek (€25)
 • Speciaal tarief Intervisie/Coaching op Afstand
Alles binnen 3 werkdagen actief

Wat krijg je

In de Beter Coachen + module vind je de Coach Kennisbank met per thema een verzameling van technieken en oefeningen. Vind direct het antwoord dat je zoekt via Loop je hier tegenaan bij het coachen. Of het totaalplaatje in één oogopslag met De essentie in één overzicht.

[ld_lesson_list course_id="2801" orderby="menu_order" order="ASC"] [ld_lesson_list course_id="2840" orderby="menu_order" order="ASC"]

Steun NL Golf Talent

“Nederlandse golfers bezwijken altijd onder druk.” We horen deze opmerking regelmatig. Deze stelling is veel te zwart-wit en oneerlijk tegenover onze topspelers. Tegelijkertijd geloven we dat er altijd ruimte is voor verbetering. Zou jij het ook mooi vinden als de Nederlandse golfers in de toekomst bekend staan als de mentaal sterkste spelers van de Tour? Van elke Beter Coachen maandbetaling doen wij €2,- in de Birdie Beurs pot. Ambitieuze jeugdspelers kunnen een beurs aanvragen om de financiële drempel van mentale training te verlagen.

Je betaalt €17,95 per maand en krijgt direct toegang. We activeren alle diensten binnen 3 werkdagen. Je kunt het abonnement op elk moment stopzetten.

Veelgestelde vragen

Dit abonnement is gericht op teaching professionals met ambitie die werken met golfers van handicap 18 tot scratch of beter. Pro’s die meer willen zijn dan een technisch instructeur. Die de mentale facetten verder willen integreren in hun coachingfilosofie. Die continu bezig zijn met het ontwikkelen van zichzelf.

Je krijgt:

 • Het volledige Skills & Drills pakket incl. online omgeving met artikelen en oefeningen.
 • 5 accounts van GolfMetrics zodat jouw spelers objectief hun eigen strokes gained statistieken bij kunnen houden.
 • De Coach Kennisbank met up-to-date artikelen over plannen, periodiseren, communiceren, motorisch leren, gedragsverandering en nog veel meer
 • Een gratis Kennismakingsgesprek (€ 25,-)
 • Pro Member voordeel, korting op Golfpro Intervisie bijeenkomsten, korting op Coaching op Afstand en voor jouw leerlingen 10% korting op onze standaardtarieven.

Het Beter Coachen Pro Member + abonnement is voor zelfstandig gebruik. Naast het Kennismakingsgesprek zijn hier geen individuele sessies of Coaching op Afstand bij inbegrepen. Wel heb je de mogelijkheid om voordelig deel te nemen aan Golfpro Intervisie bijeenkomsten en kun je Coaching op Afstand afspraken maken. Je kunt zelf inboeken in de online agenda. Je kunt ook het Coach van de Toekomst Master Member abonnement bekijken.

Nee. In de golfregels is instructie / lesgeven gedefinieerd als:

Het geven van instructie over de daadwerkelijke techniek van de golfswing of het slaan van een golfbal. NB: Psychologische aspecten vallen daarbuiten.

Het geven van golfles is niet onze expertise en is niet opgenomen in onze pakketten.

Voor technische instructie werken wij samen met Golfprofessionals niveau 3 / PGA golfprofessional B en hoger, of coaches in opleiding daartoe. Wij geloven in een interdisciplinaire aanpak en zoeken waar mogelijk naar afstemming met experts en coaches op andere gebieden zoals techniek, tactiek, fysiek, voeding en materiaal. Neem contact op als het je mogelijkheden ziet om samen te werken.

Intervisie is een georganiseerd gesprek tussen mensen die werkzaam zijn in hetzelfde vakgebied. Werkzaamheden en problemen worden besproken met als doel om de kwaliteit van het werk en van de deelnemers te verbeteren. Vaak gebeurt dit aan de hand van een stappenplan waarin vastgelegd is hoe de interactie plaatsvindt. Een voorbeeld hiervan is de kritieke incidenten methode.  Bij de Golfpro Intervisie bijeenkomsten is een sportpsycholoog aanwezig om het proces te begeleiden. Iedereen gaat naar huis met nieuwe inzichten en oplossingen en ondertussen leert men van elkaar. De bijeenkomsten vinden plaats op golfbaan Kralingen of The Dutch. Een sessie heeft 4 tot 8 deelnemers en duurt ongeveer 2 uur. Data en locaties worden ruim van tevoren aangekondigd en Pro Members kunnen zichzelf via de agenda inschrijven.

Onder Coaching op Afstand valt bijna elk contact behalve elkaar ontmoeten op dezelfde tijd op dezelfde plek. Je kunt denken aan bellen, beeldbellen, mailen en appen. Dit maakt korte, maar frequente contactmomenten mogelijk. Op deze manier kun je als pro zelfstandig te werk gaan en laagdrempelig een expert raadplegen wanneer je hulp nodig hebt bij een speler. Mailberichten kun je sturen wanneer het jou uitkomt. Binnen 3 werkdagen krijg je een reactie. Afspraken voor (beeld)bellen kun je inplannen via de online agenda.

Je kunt gebruik maken van de Beter Coachen + module zolang je abonnement loopt. We willen deze dienst laagdrempelig aanbieden aan alle golfpro’s in Nederland en dat lukt wanneer er genoeg Pro Members zijn. Het abonnement blijft maandelijks doorlopen. In de online omgeving kun je op elk moment de betaling stopzetten per de eerstvolgende maand gerekend vanaf jouw startdatum. Als de maand voorbij is, heb je geen toegang meer tot Beter Coachen.

Je betaalt €17,95 per maand en krijgt direct toegang. We activeren alle diensten binnen 3 werkdagen. Je kunt het abonnement op elk moment stopzetten.

Contact

Een heleboel informatie en het kan zomaar dat je nog een vraag hebt. Over het Beter Coachen+ abonnement of iets anders. Via het onderstaande formulier komt jouw bericht direct in onze gezamenlijke mailbox terecht. Je kunt binnen 3 werkdagen een antwoord verwachten. De gegevens om één van ons persoonlijk te mailen of bellen vind je op de contact pagina.